Offertförfrågan

Stopp i avloppet eller läckage? Vi har jourverksamhet dygnet runt, såväl vardagar som helger. Ring 0200-257500 så löser vi problemet.

Eld och Ventilation i Sverige AB

Vi brinner för din trygghet, hälsa och bekvämlighet.

Våra tjänster

Vi åtar oss alla typer av hantverksuppdrag för privatpersoner, bostadsrättsföreningar samt samfälligheter. Vårt motto är att ni som kund skall bemötas av professionalism, positivitet samt yrkesstolthet. Med gedigen erfarenhet och yrkeskunskap, så kan vi garantera att ni som kund hos kommer att känna dig både nöjd och trygg med valet av oss som entreprenör.

En person som trycker på en knapp på en snygg spisfläkt.

Imkanal & frånluft

Rengöring av spisfläkt/imkanal samt frånluftsventilation.

Spisfläkten och imkanalen är en av dem viktigaste delarna i ventilationssystemet. Fett och flott som samlas i kanalerna är BRANDFARLIGT! Om brand uppstår i spisfläkten, kan det få ödesdigra konsekvenser.

Det är idag fastighetsägaren som ansvarar för att spisfläkt och imkanal blir rengjord och kontrollerad.

Du kan dock överlåta dessa uppgifter till oss, vi håller då koll på intervallerna och ser över skötseln av din spisfläkt och imkanal.

Stilren svart kamin i ett fint hem.

Kaminer

En kamin eller insats är både ett komplement till uppvärmningen av din bostad, för att inte tala om "mysfaktorn" som det innebär att ha en levande eld i hemmet.

Utöver det så innebär en kamininstallation också att du höjer värdet på din bostad. Känslan när man tänder den där brasan en kall höst/vinterkväll, är något av det härligaste som man kan uppleva i sin bostad.

Ni kan som kund hos oss både beställa kamin eller insats samt få den installerad på ett fackmannamässigt sätt, till rätt pris i rätt tid!

Vi är idag återförsäljare för NSP (Nordiska Skorstensprodukter AB).

Skorsten på hustak som ryker.

Statuskontroll/­Besiktning av skorstenen

Vi utför så kallad röktrycksprovning av rökkanaler.

Att kontrollera sin/sina eldstäder är en viktig del av säkerheten. Det är vanligt förekommande att skorstenar/rökkanaler inte uppfyller de krav och regler som idag ställs på dem.

Vi använder oss av den traditionella metoden med rökpatroner, det innebär att vi lägger in en rökpatron i er eldstadoch täpper igen skorstenen upptill, kommer det då ut rök i anslutande kanal eller genom ytterfogar, då kan vi direkt avgöra om din skorsten är otät och behöver tillsyn.

Ett fint badrum som omhändertagits väl.

Avloppsrensning

Förebygg stopp och blockeringar i avloppet.

Stopp i avloppet är något vi alla förr eller senare råkar ut för. Det kan bero på att föremål fastnar i vasken eller duschbrunnen vilket slutligen leder till att det svämmar över. Stopp i avloppet drabbar de flesta av oss och oftast när man behöver det som minst.

Ett tecken på att man behöver rensa sina avlopp är att vattnet börjar rinna undan långsammare i handfat, golvbrunnar och vask. I duschen kan man även märka av en unken lukt.

För att åtgärda detta så finns det som tur är olika hjälpmedel och metoder för att få vattnet att rinna igen och bli av med stoppet.