Våra Tjänster

Rengöring av spisfläkt/imkanal samt frånluftsventilation

Information gällande imkanal och spisfläkt samt frånluftsventilation.

Spisfläkten och imkanalen är en av dem viktigaste delarna i ventilationssystemet.

                        
Fett och flott som samlas i kanalerna är BRANDFARLIGT! Om brand uppstår i spisfläkten, kan det få ödesdigra konsekvenser. 

 

Det är idag fastighetsägaren som ansvarar för att spisfläkt och imkanal blir rengjord och kontrollerad.  

                       
Du kan dock överlåta dessa uppgifter till oss, vi håller då koll på intervallerna och ser över skötseln av din spisfläkt och imkanal.

För prisuppgifter så är ni mer än välkomna att kontakta oss via

tel: 0200-257500 eller använda dig av kontaktformulär

Så här kan det se ut när vi utför en frånluftsrengöring

 

Varför man ska göra den här rengöringen...

Sedan 2004 är det du som fastighetsägare som är ansvarig för att sotning av din imkanal blir fackmannamässigt utförd gentemot ditt försäkringsbolag.

Vid matlagning samlas det fettrester i kanalen, det vill säga delvis oförbrända rester som kan brinna igen. För att undvika en brand i sin imkanal måste man se till att man inte har fett i kanalen.
Vill ni som husägare anlita oss för att sköta om era ventilationskanaler, så kan ni kontakta oss för att utföra rengöringen.
Vi håller då reda på intervallerna samt skötseln av ditt hems hjärta.

 

Kaminer

En kamin eller insats är både ett komplement till uppvärmningen av din bostad, för att inte tala om "mysfaktorn" som det innebär att ha en levande eld i hemmet.


Utöver det så innebär en kamininstallation också att du höjer värdet på din bostad. Känslan när man tänder den där brasan en kall höst/vinterkväll, är något av det härligaste som man kan uppleva i sin bostad.

Ni kan som kund hos oss både beställa kamin eller insats samt få den installerad på ett fackmannamässigt sätt, till rätt pris i rätt tid!

Vi är idag återförsäljare för NSP (Nordiska Skorstensprodukter AB).
 

Där finns det kaminer i alla storlekar och utföranden, titta runt och se vad som skulle passa just dig, eller ta hjälp av oss för att hitta just den kamin som fungerar bäst för dig.
Klicka på länken nedan för att se ett komplett urval av de kaminer och insatser som vi kan erbjuda dig. 
NSPAB

Vi utför även renovering och lagning av skorstenar

Provtryckning (besiktning) av skorsten.

1,800:- inkl moms för första objektet, tillkommande objekt 500:-/st

För mer information är ni mer än välkomna att kontakta oss via

tel: 0200-257500 eller använda dig av kontaktformulär

OBS! Vi utför ej brandskyddskontroller av rökkanaler, då detta åligger den entreprenör som respektive kommun har upphandlat enligt LOU.

Ett urval av de kaminer vi erbjuder

 

Statuskontroll av skorsten

Statuskontroll/Besiktning av skorstenen.

Vi utför så kallad röktrycksprovning av rökkanaler.

Att kontrollera sin/sina eldstäder är en viktig del av säkerheten.
Det är vanligt förekommande att skorstenar/rökkanaler inte uppfyller de krav och regler som idag ställs på dem. 

Vi använder oss av den traditionella metoden med rökpatroner, det innebär att vi lägger in en rökpatron i er eldstadoch täpper igen skorstenen upptill, kommer det då ut rök i anslutande kanal eller genom ytterfogar, då kan vi direkt avgöra om din skorsten är otät och behöver tillsyn.

Vi anser att det är den idag absolut säkraste metoden för att kunna avgöra tätheten på din skorsten.

Risken med läckage i fogarna mellan kanalerna, är att det medför ökad risk för skorstensbrand och i värsta fall en fullständig brand i din fastighet. 

 

För prisuppgifter så är ni mer än välkomna att kontakta oss via

tel: 0200-257500 eller använda dig av kontaktformulär

 
 

Vi utför murning av såväl stödmurar, skorstenar samt öppna spisar. 
Det du vill ha, utför vi åt dig. Våra medarbetare har mångårig erfarenhet av fasadmurning och putsning. Vi kan alla typer av fasad såsom slätputs, spritputs, mineralputs mm.

Inget jobb är för stort eller smått.

Glidgjutning av rökkanal (ca pris) 

Villor/radhus;                             Totalpris                   Skattereduktion               Kostnad för kund    
Enplans hus;                                                   14,244:-                        3,007:-                    11,237:-       
Tvåplans hus;                                                 17,992:-                        4,213:-                     13,779:-   
Lägenheter; 
Lägenhet övre våningsplan                           17,992:-                         4,213:-                     13,779:- 
 
Tillkommer per underliggande våning          4,558:-                          1,194:-                       3,363:-
 
 
Ovanstående priser är inklusive moms.

Priset kan komma att justeras vid avvikande längd eller konstruktion.

Vid avvikande längd eller beställning kontakta oss för kostnadsfri offert.

 

Kontakta oss för mer prisuppgifter

Avloppsrensning

 

Förebygg stopp och blockeringar i avloppet

Stopp i avloppet är något vi alla förr eller senare råkar ut för. Det kan bero på att föremål fastnar i vasken eller duschbrunnen vilket slutligen leder till att det svämmar över. Stopp i avloppet drabbar de flesta av oss och oftast när man behöver det som minst.

Ett tecken på att man behöver rensa sina avlopp är att vattnet börjar rinna undan långsammare i handfat, golvbrunnar och vask. I duschen kan man även märka av en unken lukt.

För att åtgärda detta så finns det som tur är olika hjälpmedel och metoder för att få vattnet att rinna igen och bli av med stoppet. Kemiska och frätande propplösare som kaustiksoda eller lut är absolut ingen bra lösning. Dessa frätande medel kan orsaka skador både på människor och även själva rören.

Oftast görs avloppsrensningar när skadan redan är skedd. Men en förebyggande avloppsrensning förhindrar att smuts och avlagringar får fäste i rören och minskar också risken för mögelbildning.

Rensning med avloppssvajer

Om problemet är akut så fungerar det att använda en vaskrensare eller rensband som fiskar upp det som fastnat. Detta är dock endast en tillfällig lösning. Det kan därför vara bra att anlita en professionell firma som gör en grundlig rensning med avloppssvajer för att undvika återkommande problem med avloppen.

Stopp i avloppet är ett problem som oftast uppstår vid fel tillfällen som helger och kvällar, i dessa fall måste man tillkalla en jour som får komma ut och den prislappen landar oftast på den dubbla summan mot vad du vanligtvis får betala.

Hur blir det stopp i avlopp?

Kök

Eftersom man sköljer av tallrikar, bestick och annat i vasken så ökar detta beläggningar i röret och fett som har samlats under många års tid kan sitta som sten.

Badrum

Stopp i badrummet uppstår oftast i duschen. Hud- hår- tvål- och shampoorester täpper lätt till golvbrunnen vilket gör att dräneringen ej fungerar som den ska.

Tvättstuga

Det samlas mer än vad man tror när tvättmaskinen tömmer sitt vatten: Hår, tvättmedel, sköljmedel och en massa textilfibrer som tillsammans blir till en ”kletig” massa i röret vilket leder till stopp.

Kontakta oss

Epost:             info@eldochvent.se

Bokning:  bokning@eldochvent.se

Fakturor:   faktura@eldochvent.se

Eld & Ventilation i Sverige AB

Anläggarvägen 32
136 44 Handen

Bokning: 010-200 71 77  
Mån-Tors 08.30-16.30 Fre 09-16.00 

Lunchstängt 11.30-14.00

Telefon: 0200-257 500 

Mån-Fre 08-16.00

  • Facebook Social Ikon
  • 1
  • 2
  • 321

© 2023 by The Hard Call Agency